«Οι άντρες ΔΕΝ κλαίνε» Πρόταση Βιβλίου

Ο Νιλ νιώθει μπερδεμένος. Μεγαλώνει, και ξέρει πολύ καλά ότι όταν τα αγόρια μεγαλώνουν γίνονται άντρες. Όμως… πώς είναι να είσαι άντρας; Κοιτάζοντας γύρω του, βλέπει τους άντρες μέσα στην οικογένεια, στην τηλεόραση, στον δρόμο… Και αποφασίζει πως είναι έτοιμος. Σήμερα, ο Νιλ θα πάει στο σχολείο σαν άντρας.
Ένα αστείο και ταυτόχρονα τρυφερό βιβλίο, ιδανικό για να διαβαστεί από γονείς και παιδιά μαζί, που αμφισβητεί τα στερεότυπα και θέτει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Τι σημαίνει να είσαι άντρας; (από το οπισθόφυλλο).

Ένα βιβλίο με σπουδαία μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Ένα βιβλίο που θα προβληματίσει τους ενήλικες για το τι μηνύματα περνάμε στα παιδιά και θα μας βοηθήσει να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους. Για τον Νιλ που παρατηρεί τους άντρες γύρω του (στο οικογενειακό περιβάλλον, στην τηλεόραση, στα βιβλία), ο άντρας είναι «αρχηγός, γενναίος, τολμηρός, ριψοκίνδυνος, σκληρός … και δεν κάνει κοριτσίστικα πράγματα όπως αγκαλιές, λουλούδια, κλάματα, συναισθηματισμοί»… Άραγε έτσι θέλουμε να είναι η νέα γενιά αντρών; Ευτυχώς, ένας γιατρός απελευθερώνει σύντομα τον Νιλ από τα στερεότυπα και τον βοηθάει να γίνει ο άντρας που θέλει! Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του!

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και απευθύνεται σε ηλικίες 4+

Χαρά από “Βιβλία για Παιδιά”

Για περισσότερες παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vivligiapaidia.gr , καθώς και τις σελίδες μας σε facebook (https://www.facebook.com/vivliapaidia ) και instagram ( https://www.instagram.com/vivliagiapaidia/ )!

Περισσότερα άρθρα