Οδηγός Επιβίωσης για Νέους Γονείς - Εκδόσεις Μίνωας

Οδηγός Επιβίωσης για Νέους Γονείς – Εκδόσεις Μίνωας

Ο ερχομός ενός παιδιού συνοδεύεται από πολλές αλλαγές. Καθώς δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο γονεικότητας που να είμαστε σε θέση να το ακολουθήσουμε πιστά και να εξαφανιστούν μαγικά όλα μας τα άγχη, είναι φυσικό οι νέοι γονείς να αγωνιούν λίγο παραπάνω για το πως θα καταφέρουν να διαχειριστούν τις πρώτες μέρες με το μωρό τους. Οι εκδόσεις Μίνωας και η Wendy Green επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα υγείας δίνουν ένα πολύτιμο εργαλείο για να μας συνοδέψει στο μαγικό ταξίδι που ξεκινάμε, το βιβλίο “Οδηγός Επιβίωσης για Νέους Γονείς.” 

Ένας εύχρηστος και πολύτιμος οδηγός που θα καθοδηγήσει και θα συμβουλεύσει τη νέα μαμά για τους πρώτους τρείς μήνες ζωής του μωρού της. Όλα εκείνα που μέχρι τώρα έμοιαζαν άγνωστα, αποκτάνε μορφή και έννοια μέσα από τις σελίδες ενός καλογραμμένου και εύγλωττου οδηγού. Ο ευρηματικός του τίτλος “Οδηγός Επιβίωσης” μιλάει απευθείας στην καρδιά του νέου γονέα, καθώς ο ίδιος νιώθει χαμένος σε μία καινούρια γη.  

Οδηγός Επιβίωσης και Ανακούφισης

Κάθε παιδί είναι μοναδικό. Έχει τις δικές του ανάγκες και συμπεριφορές. Ακόμα και αν έχουμε μία μικρή εμπειρία από το συγγενικό ή φιλικό μας περιβάλλον, τίποτα δεν μπορεί να μας προετοιμάσει επαρκώς για αυτό που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε με το δικό μας μωρό. Έτσι το άγχος για το άγνωστο μεγαλώνει και όπως κάθε γονιός είναι λογικό να πνιγόμαστε σε σκέψεις και φόβους για το αν θα είμαστε καλοί γονείς για το μωρό μας, αν θα το καταλαβαίνουμε και αν θα μπορούμε να του παρέχουμε αυτά που ζητάει και να το κάνουμε ευτυχισμένο. 

Διαβάστε επίσης

Είναι λοιπόν ανακουφιστικό αυτό που συναντάμε στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Αποενοχοποιείται η εικόνα και η απαίτηση του τέλειου και παντοδύναμου γονέα. Τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί και χρειάζεται να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να είναι εντάξει με αυτό και να μην επιβαρυνόμαστε με επιπλέον άγχη. Συνοδοιπόρος στο ταξίδι  αυτό συστήνω ανεπιφύλακτα να είναι αυτό το βιβλίο καθώς στις σελίδες του θα συναντήσετε αρκετές πρακτικές συμβουλές, που θα σας ανακουφίσουν και θα κάνουν το έργο σας ευκολότερο.  

Οδηγός Επιβίωσης και Αυτοφροντίδας

Αυτό που βρήκα πιο ενδιαφέρον, είναι πως παρόλο που περιμένουμε ένα βιβλίο που δίνει συμβουλές αποκλειστικά για το παιδί, κάνει μία ενδιαφέρουσα ανατροπή και ρίχνει φως και στην φροντίδα του γονέα. Τείνουμε να ξεχνάμε εμάς, ειδικά τον πρώτο καιρό, αλλά χρειάζεται να κατανοήσουμε πως η αυτοφροντίδα είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα του μωρού, γιατί αν εμείς δεν είμαστε καλά, τότε δεν θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε επαρκώς όλα εκείνα που ονειρευόμαστε στο μωρό μας. 

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ

“Οδηγός Επιβίωσης για Νέους Γονείς” – Εκδόσεις Μίνωας 

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου
Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)
Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044
www.mariafounda.com

Περισσότερα άρθρα