νίκησε τους φόβους σου

«Νίκησε τους φόβους σου» Πρόταση Βιβλίου

Η σημερινή μας πρόταση είναι το βιβλίο «Νίκησε τους φόβους σου» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Το παρόν βιβλίο είναι από τη σειρά «Τα παιδιά μπορούν» και δίνει συμβουλές στα παιδιά ώστε να μπορέσουν να μάθουν να διαχειρίζονται συναισθήματα και καταστάσεις που τα δυσκολεύουν. 

Το παρόν βιβλίο έρχεται σε μία εποχή που φόβος έχει κατακλύσει παιδιά και ενήλικες. Είναι πολύ δύσκολο σε μία περίοδο που κι εμείς ως γονείς και ενήλικες φοβόμαστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να νικήσουν το φόβο τους ή μάλλον να μάθουν να τον διαχειρίζονται. Σε μία εποχή που κυριαρχεί ο πόλεμος θα ήταν παράλογο να πούμε στα παιδιά μας απλά να μην φοβούνται. Χρειάζεται να τους επιτρέψουμε να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους και ταυτόχρονα να είμαστε δίπλα τους να τα βοηθήσουμε να τα διαχειριστούν. 

Ένα βιβλίο είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να πούμε όσα θέλουμε στα παιδιά.

Μιλώντας στη γλώσσα των παιδιών το βιβλίο «Νίκησε τους φόβους σου» βοηθάει τα παιδιά με έναν τρόπο που μάλλον θα ήταν αρκετά δύσκολο για έναν ενήλικα να το κάνει. Απενοχοποιεί το παιδί, το βοηθά να λεκτικοποιήσει τα όσα αισθάνεται, να κατανοήσει τις αντιδράσεις του σώματος του και του μαθαίνει τρόπους να διαχειρίζεται αυτά τα έντονα συναισθήματα.

Πάτησε τώρα την εικόνα & κάνε δική σου την πρόταση βιβλίου της επιστημονικής μας ομάδας

Και οι γονείς όμως μπορούν να πάρουν πολλά από αυτό το βιβλίο. Αρχικά μπορούν να μάθουν τον τρόπο να μιλούν στο παιδί για τα όσα συμβαίνουν. Επιπλέον, το βιβλίο περιέχει δραστηριότητες οι οποίες μας παρέχουν συγκεκριμένους τρόπους διαχείρισης των φόβων.

Η Jill Hasson, έχει προσπαθήσει να μιλήσει στην καρδιά του παιδιού αλλά και του γονέα που τρομάζει και φοβάται. Ένα βιβλίο πρακτικό και απλό που θα έρθει να απαντήσει στο παιδί σε όλα αυτά τα ερωτήματα που γεννώνται. 

Διαβάστε επίσης

Πάτησε ΕΔΩ για να αποκτήσεις το βιβλίο «Νίκησε τους φόβους σου» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος  MSc

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα