«Μοντεσσόρι ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ (1-3 ΕΤΩΝ)» ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

«Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μικρό παιδί (1-3 ετών)» Εκδόσεις Μεταίχμιο

Αυτή είναι ίσως η πιο κατάλληλη στιγμή να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα μικρά παιδιά. Οι αρχές και τα εργαλεία της Μεθόδου Μοντεσσόρι είναι διαθέσιμα στους γονείς προς χρήση στο σπίτι. Η Simone Davies μας τα χαρίζει απλόχερα μέσα από το βιβλίο της «Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μικρό παιδί (1-3 ετών)» από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Εκεί, μας δείχνει πώς να μετατρέψουμε τη ζωή μας με παιδιά 1-3 ετών, σε μια χαρούμενη και δημιουργική περίοδο για το σύνολο της οικογένειας, εντός του σπιτιού.

Τι είναι η Μέθοδος Μοντεσσόρι

Το Μοντεσσοριανό Μοντέλο πρόκειται για ένα σύστημα εκπαίδευσης, γνωστό σε όλο τον κόσμο, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Μαρία Μοντεσσόρι. Βασίστηκε στην παρατήρηση του παιδιού και του περιβάλλοντος μάθησης, το οποίο εκείνη την περίοδο ήταν ιδιαίτερα άκαμπτο.  Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού πλαισίου, μέσα από το οποίο θα αναδύεται η προσωπικότητα και η αυτονομία του παιδιού.

Οι βασικές αρχές της μεθόδου είναι: ο σεβασμός στην ελευθερία του παιδιού, η δυνατότητα προσωπικής δράσης & ο σεβασμός στον προσωπικό ρυθμό.

Διαβάστε επίσης

Ποια είναι η συγγραφέας του βιβλίου

Η Simone Davies είναι Μοντεσσoριανή παιδαγωγός της Διεθνούς Μοντεσσοριανής Εταιρείας. Αναζητώντας έναν τρόπο να μεγαλώσει τα παιδιά της χωρίς φωνές, απειλές, ή δωροδοκίες, αλλά με σεβασμό και ενσυναίσθηση, η Davies ανακάλυψε τη μέθοδο Μοντεσσόρι. Από τότε, στόχος της έγινε να βοηθήσει κι άλλες οικογένειες να εντάξουν τη φιλοσοφία της μεθόδου Μοντεσσόρι και στα δικά τους σπίτια.

 

Μετά από 15 χρόνια στη Μοντεσσοριανή εκπαίδευση, και έχοντας συνεργαστεί με πάνω από 100 οικογένειες, μοιράζεται τη γνώση της μέσα από αυτό το βιβλίο, το οποίο μεταφράζεται ήδη σε περισσότερες από 20 χώρες. Έχει σκοπό να βοηθήσει τους γονείς να καταλάβουν καλύτερα το παιδί τους και να χτίσουν μια γερή βάση αλληλοσεβασμού και συνεργασίας μαζί του.

Τι θα μάθετε μέσα από το βιβλίο

Διαμέσου πολλών συμβουλών και παραδείγμάτων, φωτογραφικού υλικού και χρήσιμων λιστών, θα μάθετε πώς:

 

  • Nα παραμένετε ήρεμοι όταν το παιδί δεν είναι και να θέτετε όρια με αγάπη, σεβασμό και κατανόηση
  • Να βλέπετε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του παιδιού
  • Να διαμορφώσετε κατάλληλα το σπίτι σας και να απαλλαγείτε από την ακαταστασία
  • Να οργανώσετε μοντεσσοριανές δραστηριότητες
  • Να μεγαλώσετε ένα ανεξάρτητο παιδί που του αρέσει να μαθαίνει μέσα από την εξερεύνηση και την ανακάλυψη

Διαβάστε επίσης

Αν είσαι γονιός παιδιού ηλικίας 1 ­ 3 ετών και επιθυμείς να μεγαλώσεις ένα ανεξάρτητο παιδί, το οποίο θα μαθαίνει μέσα από την εξερεύνηση και την ανακάλυψη, τότε σίγουρα το βιβλίο της «Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μικρό παιδί (1-3 ετών)» από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο είναι για σένα!

Κάνε το βιβλίο δικό σου, πατώντας εδώ!

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ

Μέλος της Διεθνούς  Ένωσης Σχεσιακής

Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

& της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA)

Περισσότερα άρθρα