«Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» Πρόταση Βιβλίου

Οι εκδόσεις Μίνωας μας χαρίζουν την πιο όμορφη και διδακτική ιστορία «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του  Τσαρλς Ντίκενς.

Το θέμα του βιβλίου

Καθώς διάβαζα το συγκεκριμένο βιβλίο ξανά, τώρα πλέον ως ενήλικη, αναρωτήθηκα, εάν υπάρχει κάποιος που δεν το γνωρίζει. Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, είναι ένας σκληρός άνθρωπος που μέτρα τα πάντα με βάση το χρήμα, ζει μόνος και απομονωμένος. Τα Χριστούγεννα για εκείνος δεν έχουν λόγο ύπαρξης, ενώ μισεί τους ανθρώπους που είναι χαρούμενοι τέτοιες ημέρες. Αυτά τα Χριστούγεννα όμως θα είναι πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα. Μαζί με τα Χριστούγεννα θα έρθουν και τρία πνεύματα τα οποία θα του δώσουν ένα μάθημα ζωής. Αυτά τα πνεύματα αν το καλοσκεφτούμε υπάρχουν μέσα σε όλους μας. Είναι το παρελθόν το παρόν και το μέλλον μας. Φυσικά το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, αλλά βλέποντας το παρόν και το μέλλον σίγουρα μπορούμε να αλλάξουμε. 

Το βιβλίο

Η συγκεκριμένη ιστορία έχει μεγαλώσει πολλές γενιές αφού δημοσιεύτηκε πρώτα το 1843. Υπάρχουν παρά πολλές παραλλαγές του συγκεκριμένου βιβλίου και άλλες τόσες αντίστοιχες ταινίες.

Τα μηνύματα

Τα μηνύματα που θέλει να μας περάσει το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πάντα διαχρονικά. Η αλήθεια είναι πως τα Χριστούγεννα απλά χρησιμοποιούνται σαν αναφορά. Από πίσω όμως η συγκεκριμένη ιστορία προσπαθεί να μας διδάξει την ενσυναίσθηση, την αγάπη για τον συνάνθρωπο,  τον σεβασμό. Εγώ σε όλα αυτά θα προσθέσω και την δύναμη της αλλαγής. Ο πρωταγωνιστής μας είναι αρκετά μεγάλος σε ηλικία και όμως έρχεται η στιγμή στη ζωή του που αναθεωρεί όλη την κοσμοθεωρία του. 

Διαβάστε επίσης

Το δικό μας site, έχει ιδρυθεί από 4 ψυχοθεραπεύτριες και αυτό σημαίνει πως πιστεύουμε ακράδαντα πως ποτέ δεν είναι αργά ένας άνθρωπος να αλλάξει, να φέρει χαρά στη ζωή του και να είναι ευτυχισμένος και ψυχικά γεμάτος!

Το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, αλλά αλλάζοντας το παρόν, αλλάζουμε και το μέλλον μας. Σκέψου, αν ερχόταν το δικό σου πνεύμα από το μέλλον, τι θα ήθελες να σου δείξει;

Διαβάστε επίσης

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος  MSc

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα