«Μεγαλώστε Ευτυχισμένα Παιδιά»Πρόταση Βιβλίου

Το βιβλίο «Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά» της Αλεξάνδρας Καππάτου από τις εκδόσεις Μίνωας, είναι ένα βιβλίο που αξίζει ένας νέος γονιός να διαβάσει.

Το παρόν βιβλίο, αναφέρεται στο πώς μπορούμε να κάνουμε ένα παιδί πιο χαρούμενο και δημιουργικό, ποιες θεωρούνται θεμελιώδεις ανάγκες των παιδιών και πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα με το παιδί μας.

Διαβάστε επίσης:

Το βιβλίο είναι γραμμένο από την Παιδοψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου, μία καταξιωμένη επαγγελματία η οποία χρησιμοποιεί την εμπειρία της, δημιουργώντας αυτόν τον εύχρηστο «οδηγό» για τους γονείς, ώστε να διευκολύνει τις σχέσεις με τα παιδιά.

Το να γίνει ένα παιδί ευτυχισμένο, δεν είναι απλό. Αντιθέτως ενέχει καθημερινή προσπάθεια, απογοητεύσεις, ματαιώσεις και λάθη.

Κάθε στιγμή, ο γονιός μπορεί να ανατρέχει στο κεφάλαιο που τον ενδιαφέρει και να λαμβάνει απαντήσεις σε ερωτήματα που συχνά είναι δύσκολο να απαντηθούν, όπως:

 

  • Πώς θα διαχειριστώ ένα άσχημο όνειρο του παιδιού;
  • Πώς μπορώ να διακόψω την χρήση της πιπίλας;
  • Τι συμβαίνει όταν ο γονέας είναι άνεργος; 

Και άλλα αντίστοιχα θέματα που περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των ανησυχιών ενός γονέα.

Πάτησε τώρα την εικόνα για να κάνεις την πρόταση της επιστημονικής μας ομάδας δική σου!

Διαβάστε επίσης:

Το βιβλίο «Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά» αναφέρεται σε θέματα διατροφής, ύπνου, βρεφική ηλικία, σεξουαλικότητα, φοβίες, άγχος, κατάθλιψη, κακές συνήθειες όπως ονυχοφαγία, φιλία, ζήλια, ψυχαγωγία, ιατρικά ζητήματα όπως φόβος να πάει το παιδί στον γιατρό ή νοσηλεία του γονέα, τα πρωτα σχολικά χρόνια και πολλά θέματα που μπορεί να προκύψουν σε αυτά όπως η μετάβαση σε άλλη σχολική βαθμίδα ή η παρέα με συμμαθητές. Επιπλέον, αναφέρονται και άλλα θέματα που σχετίζονται με την ευτυχία ενός παιδιού όπως τα δύσκολα γεγονότα ζωής, η οικογενειακή ζωή και τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, οι διακοπές με το παιδί, άλλα ψυχοκοινωνικά θέματα όπως μία μετακόμιση, τα ζώα στο σπίτι, τα ΜΜΕ. Τέλος απαντά σε ερωτήματα που δυσκολεύουν τους γονείς αναφορικά με την διαπαιδαγώγηση και άλλα θέματα όπως τα όρια, το «όχι», οι επιθέσεις, ο θυμός, η σωματική τιμωρία, η μη αποδοχή της ήττας, τα ψέματα αλλά και χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη επικοινωνία μας μαζί του.

Γνωρίζουμε όλοι πως μέσα σε ένα βιβλίο δεν μπορούν να συμπεριλαμβάνονται όλα τα θέματα που προκύπτουν, καθώς και πως η κάθε οικογένεια και το κάθε παιδί είναι μοναδικό. Όμως το βιβλιο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για να εντοπίσουμε μόνοι μας προβληματικές συμπεριφορές αλλά και να μας δώσει το έναυσμα. Αυτό το έναυσμα η κάθε οικογένεια μπορεί να το χρησιμοποιήσει ώστε να το εξατομικεύσει και να «Μεγαλώσει ευτυχισμένα παιδιά» και να έχει μία ευτυχισμένη οικογένεια .

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος  MSc

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα