ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ-ΣΥΓΚΡΟΤΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (6-13 ΕΤΩΝ)

«Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα: Συγκροτώντας ταυτότητα (6-13 ετών)» Πρόταση Βιβλίου

Η σημερινή πρόταση  είναι απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο και της σειράς «Μεγαλώστε παιδιά Βήμα Βήμα» από την MONTGOMERY HEDVIG σε μετάφραση της Χριστίνας Ρασιδάκη. Το παρόν βιβλίο αναφέρεται σε ηλικίες 6 έως 13 ετών και ο πλήρης τίτλος του είναι «Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα, Συγκροτόνταας ταυτότητα (6-13 ετών)»

Κατά τη διάρκεια της σχολικής του ζωής κάθε παιδί βιώνει πρωτόγνωρες για αυτό καταστάσεις. Ανακαλύπτει τον εαυτό του, γνωρίζει και επιλέγει τους φίλους του, ξεκινά κάποιο χόμπι, αναζητά τη θέση του στη μεγάλη κοινότητα έξω από την  οικογένεια. Για να τα καταφέρει όμως σε αυτή την απαιτητική αποστολή, έχει ανάγκη να πατάει σε σταθερό έδαφος, να στηρίζεται στον γερό δεσμό με την οικογένειά του. Το παιδί του δημοτικού σχολείου μπορεί να μη σας κρατάει πια από
το χέρι, όμως σας χρειάζεται τόσο όσο και πριν. Σταθείτε στο πλάι του και
ψιθυρίστε: 

Εγώ είμαι εδώ και εγώ σε αγαπάω

Διαβάστε επίσης

Tο τέταρτο βιβλίο της πεντάτομης εικονογραφημένης σειράς η καταξιωμένη ψυχολόγος και οικογενειακή σύμβουλος Hedvig Montgomery βοηθάει τους γονείς μέσα από πραγματικά περιστατικά να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών σχολικής ηλικίας. Ταυτόχρονα, προτείνει τρόπους για να διαχειριστούν με επιτυχία σημαντικά θέματα αυτής της περιόδου, όπως τις συναισθηματικές διακυμάνσεις, τις οικογενειακές και τις φιλικές σχέσεις, τον σχολικό εκφοβισμό, τις δυσκολίες των παιδιών να ανταποκριθούν στις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Τι με εντυπωσίασε στο βιβλίο

Το βιβλίο της Montgomery ασχολείται με κάθε έκφανση της διαδρομής των παιδιών κατά τα σχολικά χρόνια. Με βαθιά κατανόηση της σημασίας των μικρών και των μεγάλων γεγονότων που συμβαίνουν αυτή την τόσο διαμορφωτική περίοδο, μας βοηθά να τα προσεγγίσουμε σωστά, ώστε να τους προσφέρουμε υποστήριξη αλλά και καθοδήγηση και οριοθέτηση.

Διαβάστε επίσης

Mε τρόπο απλό και εμπεριστατωμένο, χωρίς περιττολογίες αυτό το βιβλίο το διάβασα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο και εντυπωσιάστηκα από το χωρίς στεγανά στιλ γραφής της Montgomery. Αν και έχουν περάσει από τα χέρια μου δεκάδες βιβλία parenting, η δουλειά αυτή με εξέπληξε ευχάριστα.

Οι καινούργιες γνώσεις που μας παρέχει η νευροεπιστήμη καταδεικνύουν τη μεγάλη σημασία την ανάπτυξης του εγκεφάλου κατά την παιδική ηλικία και τους τρόπους που μπορούν να εξασφαλίσουν στους γονείς ότι τα παιδιά τους θα αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Έτσι, η συγγραφή της σειράς Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα από τις εκδόσεις Μεταιχμιο, είναι ένας τρόπος να επικοινωνηθούν οι γνώσεις της συγγραφέως στους γονείς, ώστε να τους βοηθήσει να μεταμορφωθούν σε καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Γιατί οι καλοί γονείς δε γεννιούνται, όµως οι περισσότεροι µπορούν να γίνουν καλοί και, σίγουρα, όλοι µπορούν να γίνουν καλύτεροι.

Διαβάστε επίσης

Γιατί να διαβάσετε αυτό το βιβλίο;

Το βιβλίο είναι γραμμένο με μια γλώσσα που ενθαρρύνει άντρες και γυναίκες να ανακαλύψουν έναν δικό τους τρόπο ανατροφής και να αισθανθούν έτσι πιο ασφαλείς σαν γονείς. Χωρισμένο σε ενότητες με απλές, πρακτικές συμβουλές για τα καθημερινά θέματα που προκύπτουν στην ανατροφή των παιδιών της συγκεκριμένης ηλικίας.

Όμως, το να είσαι γονιός έχει πλάκα!

Και φυσικά η όλη διαδικασία σε κάνει σοφότερο, αν στην πορεία σκέφτεσαι ορθολογικά, αν γνωρίζεις τι περίπου να περιμένεις και κυρίως πότε να το περιμένεις και αν (συνήθως) αποφεύγεις τις δυο μεγάλες σκοπέλους: να τιμωρείς το παιδί σου και να το διώχνεις μακριά σου. Η συγγραφέας μέσα από το βιβλίο επιδιώκει να δώσει εναλλακτικές στην τιμωρία και στην κριτική, γιατί μόνο έτσι έρχεται η… μαγεία να είσαι γονιός!

Όλα τα βιβλία της σειράς θα τα βρείτε ΕΔΩ!

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc
Ειδικευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt
PgD Παιδοψυχολογία Παιδιού & Εφήβου 
 Τηλ: 6942217440, Ευρυτανίας 13, Αμπελόκηποι
 email: maria.giannopulu@gmail.com

Περισσότερα άρθρα