«Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα: Η εποχή των θαυμάτων» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Το βιβλίο «Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα: Η εποχή των θαυμάτων» της Hedvig Montgomery, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι  το 2ο από τα 5 βιβλία της σειράς. Σε αυτό το βιβλίο της εικονογραφημένης σειράς για γονείς, η Montgomery εστιάζει στην εποχή των θαυμάτων, έτσι όπως εκείνη αποκαλεί τα δύο πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών.  

Οι πρώτοι 24 μήνες ζωής του παιδιού !

Η συγγραφέας, σε αυτό το βιβλίο  προσεγγίζει και αγκαλιάζει με αγάπη τη γονεικότητα. Απαντά και επεξηγεί σε απλή και κατανοητή γραφή όλα εκείνα τα ερωτήματα που προβληματίζουν τους γονείς. Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να μπουν τα θεμέλια για την υγιή και αρμονική ανάπτυξη του παιδιού με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.  

Δεν υπάρχει ο τέλειος γονέας !

Απομυθοποιεί την ύπαρξη του τέλειου γονέα. Έρχεται να ανακουφίσει τον νέο (και όχι μόνο) γονιό, από τα άγχη και την αγωνία που τον κατακλύζουνΑπενοχοποιεί την τέλεια κοινωνική εικόνα, που η εποχή μας απαιτεί, κάνοντας και μία σημαντική αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πλασματικές εικόνες της ιδανικής βρεφικής περιόδου που παρουσιάζουν ψευδώς.  

Φροντίστε να υπάρχει χώρος και αγάπη αρκετή  για όλους στην οικογένεια, να βρίσκετε τον χρόνο και τις ευκαιρίες να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί - και μαζί και ο καθένας χωριστά.

Hedvig Montgomery

Πέραν από τις αναφορές στα αναπτυξιακά στάδια που πρέπει να κατακτήσει το μωρό σας, αφιερώνει ένα μέρος του βιβλίου της για την σχέση του ζευγαριού. Στις δυσκολίες που θα έρθουν αλλά και στη σημαντικότητα του “μαζί”. Καθώς τείνουμε να επικεντρωνόμαστε στο νέο μέλος, τα ζευγάρια συχνά χάνουν την έννοια της συντροφικότητας και βυθίζονται σε προβλήματα. Άλλη μία προσέγγιση μέσα στο βιβλίο, που πολλοί συχνά ξεχνάμε, που για εμένα το κάνει ξεχωριστό, 

Επιχειρώ να σας δείξω τον τρόπο να μεγαλώσετε ευτυχισμένα παιδιά, σε αρμονία με τον εαυτό τους και το περιβάλλον

Hedvig Montgomery

Μέσα από παραδείγματα και προτάσεις, όχι μόνο από το ρόλο της ως  ψυχολόγος, αλλά και από το ρόλο της ως γονέας, δίνει παραδείγματα και προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να δομήσετε μία μοναδική σχέση με την οικογένεια σας.  

 

Ένα βιβλίο σύμμαχος στον γονέα, όπου τον βοηθά να παρέχει στο μωρό του, τη ψυχική τροφή που χρειάζεται για να χτίσει μία υγιή προσωπικότητα. 

Διαβάστε επίσης

Μαρία Φούντα

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου
Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)
Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044
mariafounda.com

Περισσότερα άρθρα