«Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους» Πρόταση Βιβλίου

Βασισμένοι σε επιστημονική έρευνα, αλλά και στην προσωπική εμπειρία που έχουν ως γονείς, οι συγγραφείς του βιβλίου «Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους» από τις Εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν με απλότητα και σαφήνεια εφτά βασικά σημεία που θα συμβάλλουν θετικά στο να μεγαλώσετε ευτυχισμένα και ολοκληρωμένα κορίτσια, σ’ έναν κόσμο όπου δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι κορίτσι.

 

Δυστυχώς, όπως φαίνεται ακόμα και μέσω της σύγχρονης επικαιρότητας, μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο. Ως γονείς όμως μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό, από πολύ μικρή κιόλας ηλικία. Επανδρώστε στις κόρες σας με χρήσιμα ψυχικά εργαλεία!

Σε ένα κόσμο που προσπαθεί να τα πείσει για το αντίθετο, ας επικεντρωθούμε στο πώς θα μεγαλώσουμε κορίτσια που θα αγαπούν τον εαυτό τους.

Πάτησε τώρα την εικόνα για να κάνεις δικό σου το βιβλίο που προτείνει η επιστημονική ομάδα του allaboutparents.gr αυτήν την εβδομάδα!

«Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους» Πρόταση Βιβλίου από την επιστημονική ομάδα του allaboutparents.gr

Τα εφτά σημεία του βιβλίου είναι και οι βασικοί πυλώνες του και αναφέρονται στο πώς θα βοηθήσουμε τις κόρες μας μέσω της ανατροφής τους να έχουν προοπτική ισχύος, σωματική αυτοπεποίθηση, έλεγχο του σώματος τους, ψυχική ηρεμία και ισορροπία, να είναι ανεξάρτητες και ικανές, να δομούν δυνατές σχέσεις και να είναι αυθεντικές. Και πώς θα μπορέσουμε να εμφυσήσουμε τόσο λεπτές έννοιες στις κόρες μας; Την απάντηση θα την βρείτε εύκολα στο βιβλίο, λόγω του αρκετά δομημένου και μεστού τρόπου που τις προσεγγίζουν οι συγγραφείς. 

Χαρακτηριστικά οι συγγραφείς αναφέρουν πώς ένα κορίτσι που αγαπάει τον εαυτό του:

 

  • Έχει φιλοδοξίες και στόχους, γιατί πιστεύει στις δυνάμεις του.
  • Φροντίζει την ψυχική και τη σωματική του υγεία, γιατί είναι φυσικό να προσέχεις αυτόν που αγαπάς.
  • Αποζητά υγιείς σχέσεις, γιατί πιστεύει ότι αυτό ακριβώς αξίζει.
  • Είναι χαρούμενο και νιώθει ασφάλεια, γιατί ξέρει πως ο πιο σταθερός φίλος και ικανός σύμμαχος είναι ο εαυτός του.

«Θέλουμε οι κόρες μας να είναι φιλομαθείς και ανεξάρτητες και φιλόδοξες. Περισσότερο από όλα, θέλουμε να έχουν το κουράγιο να είναι αυθεντικές. Θέλουμε να κατανοήσουν ποιες είναι και να αγαπούν πραγματικά τον εαυτό τους. Αν θα έπρεπε να συνοψίσουμε τον ρόλο που έχουμε ως γονείς, θα ήταν ο εξής: θέλουμε να μεγαλώσουμε κορίτσια που να αγαπούν τον εαυτό τους τόσο πολύ όσο τα αγαπάμε κι εμείς. Άνευ όρων.»

Διαβάστε επίσης

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ

Μέλος της Διεθνούς  Ένωσης Σχεσιακής

Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

& της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA)

Περισσότερα άρθρα