«Με μια κουβέρτα… στο διάστημα!» Πρόταση Βιβλίου

Η σημερινή μας πρόταση είναι το: ” Με μια κουβέρτα… στο διάστημα!” από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Το νέο βιβλίο της αγαπημένης σε όλους μας Χριστίνας Κωνσταντουδάκη. Το περιμέναμε με ανυπομονησία. Μια τρυφερή ιστορία για όλες εκείνες τις πρώτες μέρες στο σχολείο που είναι δύσκολες.

Η Ιστορία

Eίμαι μια μικρή κουβέρτα και έχω πάνω μου έναν τεράστιο ήλιο με πλανήτες!
Ο Σταύρος με αγαπάει πολύ και με παίρνει παντού μαζί του, ακόμα και στο σχολείο!
Μόνο που… κρύβεται από πίσω μου όταν του μιλούν. Όταν όμως τα παιδιά θα παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη, ο Σταύρος θα μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα του διαστήματος με πολλούς φίλους! Ένα βιβλίο για τις πρώτες μέρες στο σχολείο και τα μεταβατικά αντικείμενα που χρειάζονται πολλές φορές τα πιο εσωστρεφή παιδιά για να αισθανθούν σιγουριά και ασφάλεια σε ένα νέο περιβάλλον.

Διάβασε επίσης

Παιδί και πρώτες μέρες στο σχολείο

Πολλά παιδιά, εσωστρεφή ή μη, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο σχολείο. Είναι ένα νέο περιβάλλον, χωρίς οικεία πρόσωπα και αντικείμενα. Τα παιδιά καλούνται μόνα τους να προσαρμοστούν και βιώνουν πολλές φορές έντονο άγχος. Τα μεταβατικά αντικείμενα, είναι ένας τρόπος που πολλά παιδιά χρησιμοποιούν ώστε να κατευνάσουν το άγχος τους. Τα αντικείμενα αυτα είναι διαφόρων ειδών, όπως κάποιο παιχνίδι, μία κουβερτούλα, ένα αντικείμενο του γονέα.

Διαβάστε επίσης

Τι μας άρεσε;

Φυσικά λατρέψαμε τον τρόπο που περιγράφεται το μεταβατικό αντικείμενο, ο συνδυασμός της ψυχολογίας με την απλότητα της έννοιας, ώστε το παιδί να κατανοήσει την ανάγκη του και το συναίσθημα πίσω από αυτή την ανάγκη. Έτσι μας δίνει ένα έναυσμα για να κατανοήσουμε τους τρόπους που μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά να επεξεργάζονται τα δύσκολα συναισθήματά τους.

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος  MSc

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα