«Λησμονία: Η χώρα των χαμένων αναμνήσεων» Πρόταση Βιβλίου

Η σημερινή μας, λοιπόν, πρόταση βιβλίου για εσάς είναι το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ρέιτσελ Αϊπ, με τίτλο «Λησμονία: Η χώρα των χαμένων αναμνήσεων» σε εικονογράφηση της Λόρα Χάουζ και μετάφραση της Μάρως Ταυρή, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι σε ηλικία πέφτουν συχνά-πυκνά «θύματά» του χρόνου. Αυτό είναι δυσνόητο για τα μικρά παιδιά και πολλές φορές μοιάζουν να απορούν, ίσως και να δυσανασχετούν που ο παππούς ή η γιαγιά τους ξεχνούν πολλά. Ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσουμε στα μικρά παιδιά το τι συμβαίνει είναι η ανάγνωση κατάλληλων για την ηλικία τους βιβλίων.

Η υπόθεση

«Βαθιά μέσα στο δάσος, η Αμέλια και η γιαγιά της ανακαλύπτουν τη Λησμονία: Τη χώρα όπου μπορεί κανείς να βρει ό,τι έχει ξεχάσει. Και δεν είναι μόνο οι αγαπημένες αναμνήσεις της γιαγιάς που μαζεύουν εκεί οι Φύλακες των Αναμνήσεων. Ο καθένας έχει τη δική του Λησμονία, ακόμα και η Αμέλια…» διαβάζουμε στην περίληψη του οπισθοφύλλου και αντιλαμβανόμαστε πως μέσα στις σελίδες του οι μικροί/ες αναγνώστες/στριες θα βρουν μία όμορφη, μαγική ιστορία για την απώλεια της μνήμης.

Η συγγραφέας

Η συγγραφέας του «Λησμονία: Η χώρα των χαμένων αναμνήσεων» με προσοχή και ευαισθησία προσεγγίζει αυτό το θέμα με σκοπό να ψυχαγωγήσει και να διδάξει τα μικρά παιδιά με καμία πρόθεση να τα τρομάξει. Αντιθέτως, θεωρώ πως μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν το βιβλίο και θα καταλάβουν το πόσο ευγνώμονες θα πρέπει να είναι για όλες τις καλές στιγμές που ζούνε και τους αγαπημένους ανθρώπους που έχουν δίπλα τους. Ο λόγος της είναι οικείος κι άκρως κατανοητός. Άφθονο λεξιλόγιο και σύντομες προτάσεις τον ενισχύουν, καθιστώντας το βιβλίο καλογραμμένο κι ευκολοδιάβαστο. Εμένα μου άρεσε πολύ και σας το προτείνω με σιγουριά.

Μια μαγική περιπέτεια, που αγγίζει με μοναδική ευαισθησία το δύσκολο θέμα της απώλειας της μνήμης.

Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ και θεωρώ θα σας ενθουσιάσει και εσάς είναι ότι για το βιβλίο υπάρχουν διαθέσιμες δύο όμορφες δραστηριότητες.

Πατήστε εδώ για να τις βρείτε.

Λησμονία - Η χώρα των χαμένων αναμνήσεων
Θέλεις να κάνεις δικό σου το βιβλίο που προτείνει η επιστημονική ομάδα του allaboutparents.gr; Πάτησε την εικόνα τώρα!

Διαβάστε επίσης

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc
Ειδικευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt
PgD Παιδοψυχολογία Παιδιού & Εφήβου 
 Τηλ: 6942217440, Ευρυτανίας 13, Αμπελόκηποι
 email: maria.giannopulu@gmail.com

Περισσότερα άρθρα