Και η αγάπη; Σε ποιο σπίτι μένει;

«Και η αγάπη; Σε ποιο σπίτι μένει;» Πρόταση Βιβλίου

Όταν οι γονείς χωρίζουν, η αγάπη σε ποιο σπίτι μένει;

Η Φρόσω Φωτεινάκη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

σε εικονογράφηση της Little Miss Grumpy (Μαρία Παγκάλου), μας παρουσιάζουν από τις εκδόσεις Διόπτρα το παραμύθι “Και η αγάπη; Σε ποιο σπίτι μένει;” Ένα υπέροχο παραμύθι για τα συναισθήματα και τις δυσκολίες των παιδιών  μετά το διαζύγιο.

Στο σπίτι του μπαμπά ή στο σπίτι της μαμάς; Ο Ιορδάνης νιώθει στενοχωρημένος από την ημέρα που του είπαν οι γονείς του πως θα πάρουν διαζύγιο. Ωστόσο, η ενσυναίσθηση που δείχνουν αλλά και η μαγική δύναμη που του δίνει η αδελφή του Νεφέλη φέρνουν ηρεμία στην ψυχή του... και λάμψη στα μάτια του!

Κι η αγάπη; Σε ποιο σπίτι μένει; Φρόσω Φωτεινάκη

Με ενσυναίσθηση και τρυφερότητα το παραμύθι αυτό αγκαλιάζει μία ευαίσθητη στιγμή για τα παιδιά. Τώρα πλέον οι γονείς μένουν σε διαφορετικά σπίτια! Έχουν διαφορετικά δωμάτια, ένα στο σπίτι του μπαμπά και ένα στης μαμάς. Μέσα από την ιστορία του Ιορδάνη και της Νεφέλης όμως ταξιδεύουμε και εμείς μέσα στον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

Ένα εξαιρετικό παραμύθι, με υπέροχες εικόνες, που θα βοηθήσει κάθε γονέα να αναλογιστεί και να αγκαλιάσει τα δύσκολα συναισθήματα που βιώνουν τα παιδιά. Να ταυτιστεί και να βρει τρόπους να επικοινωνήσει τις αλλαγές. Και πάνω από όλα να βρεθεί ο χώρος να καταλάβουν τα παιδιά πως το ζευγάρι μπορεί να μένει πλέον χωριστά, αλλά σαν γονείς παραμένουν ενωμένοι και διαθέσιμοι για τα παιδιά.

Η αγάπη μένει και στα δύο σπίτια!

Μαρία Φούντα

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου
Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)
Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044
mariafounda.com

 
Περισσότερα άρθρα