«Η ΒΑΛΙΤΣΑ» ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

«Η Βαλίτσα» Εκδόσεις Διόπτρα

Το βιβλίο του Chris Naylor-Ballesteros, «Η Βαλίτσα», από τις Εκδόσεις Διόπτρα είναι ένα αριστούργημα! Απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών, αλλά μιλάει παράλληλα με απλό τρόπο απευθείας στην καρδιά του αναγνώστη κάθε ηλικίας, για τη διαφορετικότητα.

Η θεματολογία

Το θέμα του βιβλίου, το οποίο ξεδιπλώνεται τόσο έμμεσα και τρυφερά, είναι το μεταναστευτικό & προσφυγικό ζήτημα, που αφορά όλους μας σε παγκόσμιο και φυσικά πανελλήνιο επίπεδο. Ο αναγνώστης, μέσω του κειμένου, κάνει βουτιά σε μια θάλασσα αλληγοριών και συμβολισμών, στο οποίο πρωταγωνιστές είναι ο διαφορετικός & εξωστρακισμένος Ξένος και οι τρεις διαφορετικοί μεταξύ τους Άλλοι. 

Μια μέρα, λοιπόν, εμφανίζεται ένα παράξενο πράσινο ζώο… Είναι βρώμικο, ταλαιπωρημένο και δείχνει κουρασμένο, λυπημένο και φοβισμένο. Σέρνει, μάλιστα, μια μεγάλη βαλίτσα… Τι θα απογίνει όμως αυτή η βαλίτσα,  με τα μοναδικά του υπάρχοντα…;

Διαβάστε επίσης

Τα μηνύματα

Τα μηνύματα του βιβλίου περιστρέφονται γύρω από υψηλές αξίες όπως η ανθρωπιά, η κατανόηση, η ευγένεια, η μεταμέλεια, η φιλοξενία, η αποδοχή και η συμπερίληψη. Θίγεται απαλά το ζήτημα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και δίνεται ως λύση η ενσυναίσθηση.  

Σε μια εποχή που πάνω από 65 εκατ. άνθρωποι ξεριζώνονται βίαια από τον τόπο τους, αυτό το υπέροχα εικονογραφημένο, γεμάτο σοφία και αγάπη παραμύθι για την ανεκτικότητα και την ευγένεια προς τον συνάνθρωπό μας τα λέει όλα. Ελπίζω όλοι οι γονείς να μοιραστούν τη Βαλίτσα με τα παιδιά τους.

Khaled Hosseini

Η βαλίτσα αυτή ίσως τελικά κουβαλά την ελπίδα και την καλοσύνη. Είμαι σίγουρη, ότι οι μικροί αναγνώστες, μέσω του απολύ κειμένου και της ευφάνταστης εικονογράφησης, θα καταφέρουν να αφουγκραστούν την αγάπη και την τρυφερότητα, που αξίζουν και διακαιούνται όλα τα πλάσματα αυτής της γης, χωρίς εξαιρέσεις!

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το περιεχόμενο της βαλίτσας;

Απόκτησε το βιβλίο από τις Εκδόσεις Διόπτρα, πατώντας εδώ!

Διαβάστε επίσης

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ

Μέλος της Διεθνούς  Ένωσης Σχεσιακής

Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

& της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA)

Περισσότερα άρθρα