«Η Πόλη που Ξέχασε τους Ανθρώπους ή Μήπως Όχι;» Πρόταση Βιβλίου

«Η Πόλη που Ξέχασε τους Ανθρώπους ή Μήπως Όχι;» είναι ένα παραμύθι με διπλό εξώφυλλο, το οποίο αφορά μιρκούς και μεγάλους. Αφυπνίζει τα παιδιά μας, αλλά και εμάς για τον τρόπο ζωής στις πόλεις, μας προσκαλεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να μας παρατηρήσουμε. Τι σπουδαία ευκαιρία!

Μια φορά και έναν καιρό σε μια Πόλη, που δεν ήταν σαν όλες τις άλλες, οι άνθρωποι είχαν όσα χρειάζονταν. Ώσπου, μια μέρα, είδε με έκπληξη ότι άρχισε να χάνει τους ανθρώπους της.

Η ζωή στις πόλεις προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Ανοίγει πόρτες για καριέρα, ψυχαγωγία και απόλαυση των ανέσεων της σύγχρονης ζωής. Για πολλούς όμως, το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν είναι μεγάλο. Υπάρχουν μελέτες που έχουν δείξει ότι οι κάτοικοι των πόλεων έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα άγχους σε σχέση με τους κατοίκους εκτός των αστικών κέντρων.

 

Οι έντονοι ρυθμοί, οι μεγάλες απαιτήσεις και το επιβαρημένο περιβάλλον αυξάνουν σημαντικά το στρες και ρίχνουν συχνά την ποιότητα ζωής. Μπορούμε τελικά οι άνθρωποι να ζήσουμε αρμονικά και με ισορροπία στην πόλη; Και τι χρειάζεται να κάνουμε γι’ αυτό;

Κι αν σου πω πως ήταν μια φορά μια Πόλη, μια λιβελούλα, ο βιβλιούλης κι ένα αγόρι, τι καιρό θα σκεφτόσουν; Έχει σημασία ποιος ξέχασε ποιον πρώτος;

«Η Πόλη που Ξέχασε τους Ανθρώπους ή Μήπως Όχι;» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο και το υπογράφει η Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου, το εικονογραφεί ευφάνταστα η Έφη Κοκκινάκη και το εμπλουτίζει με τα σχόλια της η ψυχολόγος Μαριάνθη Μιχαλακοπούλου.

Υ.Γ.: Αναζητήστε στο βιβλίο τον Χάρτη της Πόλης! Είμαστε σίγουρες ότι θα εμπμνεύσει τα παιδάκια σας, αλλά και εσάς!

Η επιστημονική ομάδα του allaboutparents.gr το αγάπησε, ευχόμαστε κι εσείς!

Διαβάστε επίσης

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ

Μέλος της Διεθνούς  Ένωσης Σχεσιακής

Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

& της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA)

Περισσότερα άρθρα