«Η Νέρα, η τύχη και μια ζωή σαν παραμύθι» Πρόταση Βιβλίου

«Η Νέρα, η τύχη και μια ζωή σαν παραμύθι» Πρόταση Βιβλίου

Σήμερα έχω τη χαρά να σας κάνω μια πρόταση βιβλίου από τις εκδόσεις Θερμαϊκος και αυτό είναι το «Η Νέρα, η τύχη και μια ζωή σαν παραμύθι». Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Πανάγια Μαρία. Ο λόγος που θεωρώ χαρά την παρουσίαση αυτού του βιβλίου, είναι πως με άγγιξε βαθειά και ας μην είμαι παιδί. 

Το παρόν βιβλίο με έναν πρωτότυπο τρόπο, θίγει θέματα επίκαιρα και τα παρουσιάζει μέσα από το σκυλάκι μας, τη Νέρα, στα παιδιά, ώστε να μπορέσουν να αντιληφθούν τις έννοιες που θέλει να περάσει.

 

Σύμφωνα με τη συγγραφέα:

Tο μέλλον μας είναι το επόμενο παρόν.

Αν σκεφτούμε κι αναλύσουμε αυτή τη φράση είναι τόσο πραγματική. Διαρκώς μιλάμε για το μέλλον και συχνά φαίνεται να μην αντιλαμβανόμαστε τη συμμετοχή μας στη διαμόρφωση του. Εμείς το χτίζουμε, το διαμορφώνουμε, το στολίζουμε και έπειτα μπορούμε και το απολαμβάνουμε.

Πώς όμως θα χτίσουμε αυτό το μέλλον;

Η Νέρα, στο παρόν βιβλίο μας διδάσκει την ευγένεια, τη συμπόνια, τον εθελοντισμό, αλλά και την αγάπη. Αυτά τα συναισθήματα είναι το λιθαράκι που μπορεί να βάλει ο καθένας μας για το μέλλον του, αλλά και όλων μας. Θέλει να μας δείξει ποσό συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον αλλά και τη φύση, τα ζώα. 

Μέσα από την παρουσίαση λοιπόν δραματικών και γεμάτων μίσος, οργή και απόρριψη πράξεων προς ένα αθώο πλάσμα, μας φέρνει σε επαφή με την συμπόνια και την αγάπη ώστε να σωθεί.  

Η συγγραφέας φαίνεται να συνειδητοποιεί το διττό της ανθρώπινης ύπαρξης «καλό – κακό» και το παρουσιάζει στα παιδιά με τον πιο όμορφο και λιτό τρόπο. 

Στην εποχή μας ολα αλλάζουν, βλέπουμε όλο και περισσότερο τη βία και το μίσος. Οι ενήλικες, μπορούμε να εκλογικεύουμε και να εξηγούμε μέσα μας όσα συμβαίνουν. Τα παιδιά χρειάζονται μια εξήγηση που να μπορούν να την κατανοήσουν. Και το βιβλίο αυτό έρχεται να πάρει αυτόν ακριβώς τον ρόλο.

Διαβάστε επίσης

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

BSc, MSc Ψυχολογία

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης   Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα