«Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο» Πρόταση Βιβλίου

«Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο» Πρόταση Βιβλίου

Η σημερινή μας πρόταση έρχεται από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με τίτλο «Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο». Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Sandra Niebuhr-Siebert σε μετάφραση της Μαρίας Μαντή και εικονογράφηση του Lars Baus. 

Πατήστε τώρα την εικόνα για κάνετε δική σας την πρόταση βιβλίου μας για αυτήν την εβδομάδα.

Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο
«Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο»Πρόταση Βιβλίου από την επιστημονική ομάδα του allaboutparents.gr

Η υπόθεση

Το βιβλίο «Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο» απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και άνω. Η πρωταγωνίστρια μας είναι η Μίνα, η οποία είναι καινούρια μαθήτρια στο σχολείο. Όλα σε αυτό το νέο περιβάλλον φαντάζουν τρομαχτικά και βιώνονται με άγχος. Σιγά σιγά όμως, η Μίνα προσαρμόζεται στο νέο αυτό σχολείο και τα αρνητικά συναισθήματα ξεθωριάζουν. Αρχίζει να νιώθει όμορφα. 

Οι αλλαγές που βιώνουν τα παιδιά στη ζωή τους συχνά τα τρομάζουν. Αντιμετωπίζουν τις αλλαγές και όσα φαίνονται καινούρια με φόβο και άγχος. Τέτοιες αλλαγές είναι η έναρξη του σχολείου, η αλλαγή σχολείου, η πρώτη δημοτικού, μια μετακόμιση. Τα παιδιά όμως έχουν μεγάλη προσαρμοστική ικανότητα και με την βοήθεια του γονέα μπορούν να προσαρμοστούν με το μικρότερο δυνατό κόστος. 

Διαβάστε επίσης

Το παρόν βιβλίο μπορεί να γίνει ένα εργαλείο στα χέρια του γονέα, καθώς με εν συναίσθηση και χάρη στην εικονογράφηση του δείχνει στο παιδί αφενός πως κατανοεί τη δυσκολία του και αφετέρου του δίνει την ελπίδα για την συνέχεια.

Διαβάστε επίσης

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η επιτροπή του ραδιοφωνικού δικτύου Deutschlandfunk συμπεριέλαβε το βιβλίο στα 7 καλύτερα βιβλία για νεαρούς αναγνώστες.

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος  MSc

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα