«Η ισότητα – Σιμόν ντε Μποβουάρ» Πρόταση Βιβλίου

Το βιβλίο “Η ισότητα- Σιμόν ντε Μποβουάρ”, των Duane ArmitageMaureen McQuerry,  είναι η σημερινή μας πρόταση από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το συγκεκριμένο βιβλίο, είναι από την σειρά “Μεγάλες Ιδέες για Μικρούς Φιλόσοφους “.

Όλη η σειρά, όπως φυσικά και το βιβλίο ” Η ισότητα- Σιμόν ντε Μποβουάρ” , δημιουργήθηκε, ώστε να εισάγει τα παιδιά από μικρή ηλικία στον κόσμο της φιλοσοφίας. Τα τελευταία χρόνια, πολλά λέγονται για την ισότητα, πώς όμως ένα παιδί μπορεί να κατανοήσει τέτοιες έννοιες; Το  βιβλίο, μας δίνει την λύση. Η Σιμόν ντε Μποβουάρ ήταν μια Γαλλίδα φιλόσοφος που πίστευε ότι, αν τα κορίτσια και τα αγόρια μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν και αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο τρόπο, θα ήταν πιο ευτυχισμένα.

Διαβάστε επίσης

Ένα σπουδαίο μέσο, μια αφορμή, ένα έναυσμα για να προσεγγίσουν τα μικρά παιδιά το θέμα της ισότητας των φύλων, στην ανθρώπινη, υπαρξιακή και φιλοσοφική του διάσταση.

Η εικονογράφηση, όπως και όλη η δομή του βιβλίου, βοηθά το παιδί να διαβάσει και μόνο του, καθώς ακόμη και τα γράμματα είναι μεγάλα και βοηθητικά. Αξίζει να σημειώσουμε, πως το βιβλίο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διδαχθούν τα παιδιά, όσα οι γονείς δυσκολευόμαστε να εξεγήσουμε.

Διαβάστε επίσης

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος  MSc

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Κοινωνική Ανθρωπολόγος BSc

Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα