“Η φλογέρα που έλεγε την αλήθεια” – Πρόταση Βιβλίου

Το βιβλίο της Ευρύκλειας Καραγιαννίδου, με τίτλο «Η φλογέρα που έλεγε την αλήθεια»,  είναι ένα παραμύθι ιδιαίτερο. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα «έπρεπε» να έχουν τα παραμύθια, καθώς αφήνει στο παιδί, ένα δώρο ψυχής στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Ο λόγος που θεωρώ αυτό το βιβλίο ένα δώρο ψυχής, είναι οι αξίες που περνά στο παιδί, όχι όμως μέσα από κανόνες κοινωνικούς.

 

Οι αξίες της αλήθειας, όπως λέει και ο τίτλος του βιβλίου, της δικαιοσύνης και τις αγάπης, αυτές οι διαχρονικές αξίες, που όσο πίσω και να πάμε στο χρόνο, τα παραμύθια πάντα μας μιλούν.

Ένα παραμύθι για την αλήθεια και την ηθική ανάπτυξη των παιδιών

Αυτά είναι τα ψυχικά δώρα που οι γονείς προσφέρουν στα παιδιά, ώστε ως ενήλικες να μπορούν να αγαπούν και να εκτιμούν τους εαυτούς τους.

allaboutparents.gr

Διαβάστε επίσης

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου παραμυθιού είναι πως η συγγραφέας, άκουγε το συγκεκριμένο παραμύθι από τη γιαγιά της, με κάποιες παραλλαγές. Όπως αντιλαμβανόμαστε, αυτό δίνει ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό υπόβαθρο στο παραμύθι και αυτή είναι η μαγεία του.

Επιπλέον, το τέλος του βιβλίου επιφυλάσσει μία ευχάριστη έκπληξη και για τους ενήλικες. Η συγγραφέας μας δίνει ένα σύντομο ιστορικό της φλογέρας, αυτού του ιδιαίτερου μουσικού οργάνου, μέσα στον χρόνο.

«Η Φλογέρα που έλεγε την Αλήθεια» της Ευρύκλειας Καραγγιανίδου από τις εκδόσεις Θερμαικός

Βρείτε και αποκτήστε το βιβλίο, από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ εδώ.

Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια,

Ψυχολογία BSc, MSc

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα