Κριτική Βιβλίου Είσαι ΑΣΤΕΡΙ!, Σάντρα Ελευθερίου, Εκδόσεις Μεταίχμιο

«Είσαι ΑΣΤΕΡΙ!» Πρόταση Βιβλίου

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο έρχονται να μας παρουσιάσουν κάτι πολύ διαφορετικό, ένα παδικό βιβλίο αυτογνωσίας. Το 3ο  βιβλίο της Σάντρα Ελευθερίου, με τίτλο Είσαι ΑΣΤΕΡΙ. Πρόκειται για μια πολυτελή σκληρόδετη έκδοση 40 σελίδων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω.

Η υπόθεση του Βιβλίου

Ένας αξιολάτρευτος ήρωας που είμαι σίγουρη πως θα αγαπήσετε. Του λένε πως είναι ΑΣΤΕΡΙ! Ότι κάνει, αυτό ακούει από μαμά, μπαμπά, παππού και γιαγιά. Όταν η τελευταία του κατασκευή, ένα δεντρόσπιτο στον κήπο που φτιάχνει για τον ίδιο και για τη Λάρα, τη μικρή του γατούλα καταστραφεί λόγω κακοτεχνίας και η Λάρα χτυπήσει, τότε ο ήρωας, απερίγραπτα λυπημένος καταλαβαίνει ότι δεν είναι όλα όσα τα μεγάλα λόγια των γονιών του τον έχουν κάνει να πιστέψει για τον εαυτό του. Η συνειδητοποίηση αυτή θα τον κάνει να συναισθανθεί πως η αγάπη των συγγενών του τον έχει παραπλανήσει.

Διαβάστε επίσης

Στο τραγούδι , την ζωγραφική και στις κατασκευές δεν τα κατάφερε όσο θα πίστευαν όλοι αυτοί που τον αποκαλούν αστέρι. Όμως μέσα από τις αποτυχημένες προσπάθειες θα βρεθεί και το δικό του αστέρι. Φροντίζοντας την αγαπημένη του γάτα όταν τραυματισμένη χρειάζεται τη φροντίδα του θα αναγνωρίσει το πραγματικό του ταλέντο και θα προχωρήσει στη ζωή του με αυτό για να γίνει πραγματικά ένα αστέρι στον τομέα του. Ποιόν τομέα;

Το μήνυμα του βιβλίου

Διαβάστε επίσης

Ένα εκπληκτικό βιβλίο της Σάντρα Ελευθερίου, εικονογραφημένο από την ίδια, που μαθαίνει στα παιδιά πως πρέπει να μην ακούν τα μεγάλα λόγια αλλά να βαδίζουν στη ζωή τους με σύνεση, έχοντας  πίστη στον εαυτό τους. Κι ακόμα αυτό που έχει σημασία περισσότερο από όλα είναι να μάθουν ότι δεν πρέπει να τα παρατάνε, ακόμη και όταν όλα δείχνουν ότι έχουν αποτύχει. Επειδή, ακόμα και οι αποτυχίες μπορούν να γίνουν το όχημα που θα μας οδηγήσει στο μονοπάτι εκείνο, όπου θα μπορέσουμε να βρούμε αυτό που εν τέλει ψάχνουμε.

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας, γραμμένο έτσι ώστε τα μικρά παιδιά θα κατανοήσουν την ουσία της πορείας προς τον ίδιο τους τον εαυτό.

Διαβάστε επίσης

Ένα τρυφερό βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά να βαδίζουν στη ζωή τους με σύνεση

Αποκτήστε το βιβλίο εδώ

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc
Ειδικευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt
PgD Παιδοψυχολογία Παιδιού & Εφήβου 
 Τηλ: 6942217440, Ευρυτανίας 13, Αμπελόκηποι
 email: maria.giannopulu@gmail.com

Περισσότερα άρθρα