«Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι» Πρόταση Βιβλίου

Είναι σημαντικό για τα παιδιά να μάθουν από νωρίς για το σώμα τους και τα όρια του. Αυτό πρέπει να γίνει τόσο για το δικό τους σώμα, όσο και των άλλων.

Αυτή η γνώση θα αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξή τους, την αυτοπεποίθησή τους αλλά και τις προσδοκίες τους από τη συμπεριφορά των άλλων.

Το βιβλίο «Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι» από τις Εκδόσεις Ψυχογιός προσεγγίζει αυτό το σοβαρό ζήτημα με φιλικό και άμεσο προς τα παιδιά τρόπο. Προσφέρει σε εκείνα γνώριμα σενάρια, βγαλμένα από την καθημερινότητά τους, για να σκεφτούν και να συζητήσουν. Σε αυτό συμβάλλει και η οικεία και ξεκάθαρη εικονογράφηση του.

Τι βρήκαμε πολύ βοηθητικό στο «Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι»

Άκρως βοηθητική είναι η ενότητα του βιβλίου που περιλαμβάνει ερωτήσεις προς συζήτηση για γονείς, φροντιστές και εκπαιδευτικούς. Μέσω αυτής, απλά σενάρια που συχνά συναντάει ένα παιδί στην καθημερινότητά του γίνονται θέμα προς προβληματισμό και ευαισθητοποίηση. Ο ενήλικας, παράλληλα, έχει έναν οδηγό για το που να εστιάσει κατά την αλληλεπίδραση με το παιδί.

Τι θα εμφυσήσουμε στο παιδί μέσω του βιβλίου

Το βιβλίο «Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι» από τις Εκδόσεις Ψυχογιός γίνεται μια εξαιρετική αφορμή για να μάθουμε στο παιδί την αξία της προστασίας των ορίων του σώματός μας και των άλλων. Μέσω του βιβλίου της Τζεϊνίν Σάντερς, μπορεί κανείς να εμφυσήσει στα παιδιά τον σεβασμό προς τον εαυτό μας, τους άλλους αλλά και προς τη διαφορετικότητα. Να διδάξει την ενσυναίσθηση και να προετοιμάσει παιδιά που θα βγουν ευαισθητοποιημένα στην κοινωνία, με κεραίες ανοιχτές να αφουγκραστούν την ανάγκη για την προστασία και το σεβασμό όλων, συμπεριελαμβανομένου του εαυτού τους. 

Διαβάστε επίσης

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ

Μέλος της Διεθνούς  Ένωσης Σχεσιακής

Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

& της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA)

Περισσότερα άρθρα