ΕΔΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΧΑΡΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

«Εδώ κρύβεται η χαρά» Εκδόσεις Διόπτρα

Mindfulness. Ενσυνειδητότητα στα ελληνικά. Πρόκειται για μια σύγχρονη, ολιστική προσέγγιση της ζωής που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους σε όλον τον κόσμο. Η ενσυνειδητότητα είναι η επίγνωση που προέρχεται από τη σκόπιμη προσήλωσή μας στην παρούσα στιγμή και την αποδοχή του παρόντος ως έχει, δίχως εγκλωβισμό στο παρελθόν ή το μέλλον.

Το “Εδώ κρύβεται η χαρά” του Nicola Edwards από τις εκδόσεις Διόπτρα, ακολουθεί ακριβώς αυτό το μονοπάτι. Καλεί τον μικρό αναγνώστη να μην ξεστρατίζει την προσοχή του εδώ κι εκεί. Η
ζωή είναι εδώ, τώρα μπροστά μας. Το μονοπάτι της χαράς και της ευτυχίας είναι καθαρό. Διεκδικούμε την χαρά ακούγοντας ήχους που θάβονται στη φασαρία και τη βοή, έναν ψίθυρο ή το θρόισμα των φύλλων που έχουμε ξεχάσει πώς είναι. Νιώθοντας όσα μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και λιγότερο βολικά, βλέποντας τα συναισθήματά μας να περνούν από μέσα μας. Χαλαρώνοντας ελεύθεροι και διώχνοντας την ένταση και την κούραση. Δοκιμάζοντας όμορφα φαγητά, αργά, καταλαβαίνοντας τις διαφορετικές γεύσεις. Αγγίζοντας κάτι που χαρίζει ηρεμία, εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας ανεκτίμητους θησαυρούς που κρύβονται παντού γύρω μας. Μυρίζοντας και αναπνέοντας, αγαπώντας και εκτιμώντας.

Διαβάστε επίσης:

Το βιβλίο αναδεικνύει μονοπάτια χαλάρωσης, διαχείρισης άγχους, εξερεύνησης των συναισθημάτων των παιδιών και αναζήτησης της χαράς που βρίσκεται γύρω μας. Δεν αποτελεί μια απλή συνταγή. Δείχνει έναν δρόμο που μόνο με θέληση μπορείς να ακολουθήσεις και να βρεις την ομορφιά και τη χαρά.

Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και απλωνόμαστε σαν τον γαλαξία, ξεφυσώντας χιλιάδες αστεράκια.

Κι όταν νιώσουμε άγχος για κάτι στη ζωή μας, αναπνέουμε βαθιά και θυμόμαστε ότι είμαστε ένα με το σύμπαν!

Ένα υπέροχο βιβλίο για τη χαλάρωση των παιδιών

Ενθαρρύνει τους νεαρούς αναγνώστες να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους και τον
όμορφο κόσμο γύρω τους.

Αυτό το ποιητικό ταξίδι σε ένα μέρος χαράς και ηρεμίας θα εμπνεύσει και θα δώσει ώθηση στα παιδιά να παρατηρούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, ώστε να αποκτήσουν ενσυνείδητη προσοχή.

Διαβάστε επίσης:

Από τα λίγα βιβλία προσχολικής ηλικίας που καταπιάνονται με το θέμα αυτό, με αντίστοιχα πολύ καλή απόδοση. Το παιδί μαθαίνει να πώς να ψάχνει την χαρά αλλά και να εμβαθύνει στα συναισθήματα του.

Ένα βιβλίο που δείχνει μια ξεκάθαρη στάση ζωής.

Αποκτήστε το βιβλίο πατώντας εδώ!

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc
Ειδικευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt
PgD Παιδοψυχολογία Παιδιού & Εφήβου 
 Τηλ: 6942217440, Ευρυτανίας 13, Αμπελόκηποι
 email: maria.giannopulu@gmail.com

Περισσότερα άρθρα