«ΔΕΠΥράζει» Πρόταση Βιβλίου

Με θεωρητικές γνώσεις, εργαλεία ανίχνευσης της διαταραχής, ασκήσεις και δραστηριότητες, το βιβλίο «ΔΕΠΥράζει» επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές με ΔΕΠΥ να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, την κοινωνική τους ένταξη και τη διαχείριση της συμπεριφοράς τους. Παράλληλα, αποτελεί  ένα ολοκληρωμένο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και των γονιών για την ανίχνευση της ΔΕΠΥ και τη δημιουργία ενός προγράμματος παρέμβασης και υποστήριξης.

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας  είναι μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες διαταραχές συμπεριφοράς. Η ΔΕΠΥ παρεμποδίζει την ψυχοκοινωνική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη του παιδιού, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους γονείς και στην οικογένειά του  και δυσκολεύει σημαντικά το έργο των εκπαιδευτικών στο σχολείο.

Το βιβλίο «ΔΕΠΥράζει» βρίσκεται ήδη στην 7η έκδοση του από τις εκδόσεις Πεδίο και αποτελεί έναν οδηγό για γονείς και εκπαιδευτικούς προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά με ΔΕΠΥ. Περιέχει ασκήσεις οι οποίες είναι διαμορφωμένες με τρόπο που κινεί το ενδιαφέρον του παιδιού & το παρακινεί να συνεχίσει.

Η επιστημονική ομάδα του allboutparents.gr σας προτείνει το βιβλίο του Ειδικού Παιδαγωγού, Φώτη Παπαναστασίου, για τη ΔΕΠΥ από τις εκδόσεις Πεδίο.

ΔΕΠΥράζει
Πάτησε την εικόνα τώρα για να αποκτήσεις την πρότασή μας!

Αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα και σύγχρονα βιβλία για την Ειδική Αγωγή στην Πράξη. Χωρίς όρους και έννοιες δυσνόητες, με απλές ασκήσεις που μπορούν να γίνουν εργαλείο στα χέρια των γονιών και των εκπαιδευτικών για την εκπαιδευτική δραστηριότητα και απασχόληση των παιδιών με ΔΕΠΥ.

Έξυπνα γραμμένο, πολλά παραδείγματα που μπορείς να τα προσαρμόσεις και να τα χρησιμοποιήσεις. Αυτό που μας άρεσε ιδιαίτερα ήταν η μικρή εισήγηση στην αρχή για έννοιες που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες – ΔΕΠΥ – οι οποίες έπειτα εξετάζονταν στις αντίστοιχες ασκήσεις που μπορεί να λύσει ο μαθητής. Θεωρούμε πως το επίπεδο των ασκήσεων αφορά ένα μεγάλο ηλικιακό εύρος, καθώς και ένα αυξανόμενο κάποιες φορές επίπεδο δυσκολίας

Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων & γονείς με παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας.

allaboutparents.gr

Διαβάστε επίσης προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα, Φώτη Παπαναστασίου – ειδικού παιδαγωγού,  από τις εκδόσεις Πεδίο:

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας και τις μαθησιακές δυσκολίες από τον συγγραφέα δείτε αυτό το βίντεο

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc
Ειδικευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt
PgD Παιδοψυχολογία Παιδιού & Εφήβου 
 Τηλ: 6942217440, Ευρυτανίας 13, Αμπελόκηποι
 email: maria.giannopulu@gmail.com

Περισσότερα άρθρα