«Απλώς να είσαι ο εαυτός σου, ΔΡΑΚΕ»

«Απλώς να είσαι ο εαυτός σου, ΔΡΑΚΕ» – Πρόταση βιβλίου

Το βιβλίο «Απλώς να είσαι ο εαυτός σου, ΔΡΑΚΕ», μας συστήνεται από τις εκδόσεις Ψυχογιός για να συντροφεύσει παιδιά γονείς και εκπαιδευτικούς σε ένα νέο σχολικό ξεκίνημα. Η συγγραφέας Bianca Schulze, αναγνώστρια, κριτικός, μητέρα και λάτρης των παιδικών βιβλίων και η εικονογράφος Samara Hardy, δημιουργούν μία όμορφη ιστορία, που κάθε παιδί μπορεί να ταυτιστεί και να διαχειριστεί τις πρώτες μέρες στο σχολείο.

Είναι η πρώτη μέρα του δράκου στο σχολείο, και έχει τόση αγωνία, που κρύβεται κάτω από το κρεβάτι και κάτω από το τραπέζι. Μπορείς να τον βοηθήσεις; Σήκωσε το χέρι σου αν θέλεις να δείξεις στον δράκο ότι είναι ωραία να πηγαίνει στο σχολείο.

«Απλώς να είσαι ο εαυτός σου, ΔΡΑΚΕ»
Πάτησε την εικόνα για να κάνεις δική σου την πρόταση βιβλίου μας για αυτήν την εβδομάδα!

«Απλώς να είσαι ο εαυτός σου, ΔΡΑΚΕ»

Μία γλυκιά ιστορία, που μέσα από τον κόκκινο, ντροπαλό Δράκο τα παιδιά θα μάθουν πως τα νέα ξεκινήματα είναι πάντα ιδιαίτερα. Είναι φυσιολογικό να μας αγχώνει το άγνωστο, καμιά φορά να ντρεπόμαστε, αλλά το βασικότερο που χρειάζεται να κρατάμε είναι το πως πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Τα παιδιά θα μάθουν την αποδοχή τόσο του εαυτού, όσο και του άλλου αλλά και τον σεβασμό στο διαφορετικό. 

Ακόμα και αν ένα παιδί ντρέπεται, ή η συμπεριφορά του μοιάζει “διαφορετική” από τα άλλα παιδιά, όπως και στην ιστορία του Δράκου μας,

τα παιδιά με ένα χάδι τον κάνουν να νιώσει ασφάλεια και αποδοχή. 

Δε χρειάζεται τίποτε άλλο παρά να είναι ο εαυτός του!

Αυτή η γλυκιά, διαδραστική ιστορία με τον αγαπημένο κόκκινο δράκο σίγουρα θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος τους για την πρώτη μέρα στο σχολείο!

Ένα βιβλίο για την πρώτη μέρα στο σχολείο,

που πρέπει να συντροφεύει κάθε παιδί στα νέα ξεκινήματα του!

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου
Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)
Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044
mariafounda.com

Περισσότερα άρθρα