Μαρία Αποστολοπούλου

Μαρία Αποστολοπούλου
Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Ψυχολόγος, Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής
Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP) και της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA)

Ονομάζομαι Μαρία Αποστολοπούλου και είμαι Ψυχολόγος – Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, άποφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης και του Ινστιτούτου Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ), αντίστοιχα.

Πραγματοποίησηα Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και στην Ψυχολογία της Υγείας από το Leiden University της Ολλανδίας. 

Έχω εκπονήσει πρακτική άσκηση στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της Μ.Κ.Ο. «ΑΡΣΙΣ» και έχω εργασθεί εθελοντικά στην Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου και στη συνέχεια ολοκλήρωσα Δίπλωμα Κλινικής Εκπαίδευσης. 

Σήμερα, συνεχίζω να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου ως Ειδικευόμενη Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια του Διεθνούς Μοντέλου Irvin Yalom στο ΙΣΟΨ και ως Ειδικευόμενη στη Μοντέρνα Ψυχανάλυση στο Tampa Bay Institute for Psychoanalytic Studies, Florida. 

Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα και αποτελώ Δόκιμο Τακτικό Μέλος του ΙΣΟΨ, Μέλος της Διεθνούς  Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP) και της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA). 

Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως Αναπληρώτρια Ψυχολόγος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και σε Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), ως ψυχολόγος σε Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου, ως Παράλληλη Στήριξη παιδιών στο φάσμα του αυτισμού και ως Ψυχολόγος Υγείας σε Ιατρική Εταιρεία Παροχής Ολιστικών Υπηρεσιών Υγείας. 

Σήμερα, διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στην Αθήνα, αλλά έχω την τιμή να αποτελώ και εξωτερική συνεργάτιδα ιδιωτικών κέντρων ψυχικής υγείας του λεκανοπεδίου, όπου παρέχω ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και εφήβους, θεραπεία ζεύγους, καθώς και συμβουλευτική γονέων. 

Παράλληλα, εργάζομαι ως Ψυχολόγος στο Project “Ανοιχτά Σχολεία” του Δήμου Αθηναίων. 

Τέλος, αποτελώ Ιδρυτικό Μέλος του www.allaboutparents.gr. 

Αγαπώ να δουλεύω ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες και εφήβους και πιστεύω βαθιά ότι μια κοινωνία η οποία έχει πολίτες που φροντίζουν την ψυχική τους υγεία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη συνεχή βελτίωση του κόσμου που παραδίδουμε στα παιδιά μας.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 6979220722

Διεύθυνση γραφείου: Ευρυτανίας 13, Αμπελόκηποι

Email: maria.apostolopulu@gmail.com