Ένα αλλιώτικο μάθημα Αγγλικών!

Απομνημόνευση, ασκήσεις, φωτοτυπίες, και ξανά από την αρχή! Σας θυμίζει κάτι; Μέχρι πρόσφατα, τα μαθήματα Ξένων Γλωσσών περιλάμβαναν πολύ κόπο, αρκετή παπαγαλία και χλιαρή επιβράβευση, αφού παρά τις εντατικές προσπάθειες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, πολλοί μαθητές δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα. Παρ’ ολα αυτά, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν στο μάθημα Αγγλικών. Η διασύνδεση της τάξης με την έρευνα, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών έχουν διαμορφώσει ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης, κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας στην τάξη!

μαθήματα αγγλικών

Εμείς και ο κόσμος... στα Αγγλικά!

Μέσα από το CLIL, που σημαίνει ενσωματωμένη εκμάθηση περιεχομένου και γλώσσας, τα παιδιά οι μαθητές δεν μαθαίνουν απλώς Αγγλικά, μαθαίνουν τα πάντα μέσα από τα Αγγλικά!

Τα βιβλία της Express Publishing δίνουν έμφαση στη προσέγγιση CLIL και ξεναγούν τα παιδιά στον κόσμο της βιομηχανικής επανάστασης, του Βορείου Σέλας, της Βικτωριανής Αγγλίας—και η λίστα συνεχίζεται! Όλα αυτά, κεντρίζουν την προσοχή των παιδιών που αναπτύσσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες ενώ μαθαίνουν περισσότερα για τον κόσμο γύρω τους μέσα από αυθεντικό περιεχόμενο. 

Διαβάστε επίσης

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων βιβλίων είναι τα  CLIL readers,  Explore Our World και Discover Our Amazing World που προσφέρουν στους μαθητές την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον κόσμο της τέχνης, της φύσης, των διαφορετικών πολιτισμών, κ.α., μέσα από τα αγγλικά! Ποιόν δεν θα ενδιέφερε ο μυστικός κόσμος των δεινοσαύρωντο θαύμα του ηλιακού μας συστήματος ή ο μαγικός τρόπος που λειτουργεί το σώμα μας;

Αγγλικά και δεξιότητες ζωής: γίνεται; Γίνεται!

Συνεργασία, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων—ο κόσμος της εργασίας αλλάζει συνεχώς και τόσο οι ‘σκληρές’ όσο και οι ‘μαλακές’ δεξιότητες βοηθούν καθοριστικά τους νέους ενήλικες να βρουν τον δρόμο τους σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικοσύστημα! Με τις σειρές New Enterprise και On Screen, έφηβοι και ενήλικες καλούνται να συζητήσουν, να συμμετάσχουν σε debates, να συγκεντρώσουν πληροφορίες από ψηφιακές πηγές, και να δουλέψουν συνεργατικά προκειμένου να ολοκληρώσουν projects—και όλα αυτά στο μάθημα Αγγλικών!

μαθήματα αγγλικών

Εννοείται, όμως, ότι οι δεξιότητες δεν κοιτούν ηλικία! Ακριβώς τα ίδια στοιχεία συναντώνται και στο #English, προσαρμοσμένα για νεότερους μαθητές επιπέδου A, B, και C senior.

Μέσα από το #English, γνωρίζουμε τους #CodeCrackers: η Suki, o Leo, η Liv και ο Nick βγαίνουν από τις σελίδες και τα animated videos του #English και ταξιδεύουν με τους μαθητές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης προκειμένου να εντοπίσουν και να διασώσουν τον εξαφανισμένο καθηγητή αρχαιολογίας, τον Prof. Watt! Δεν είναι όμως μόνο δεινοί ερευνητές—οι περιπέτειες τους δίνουν τροφή για συζήτηση καθώς οι τέσσερις ήρωες συναντούν διλήμματα, ενδιαφέροντες ανθρώπους και πρωτόγνωρες καταστάσεις!

Εσείς, πότε χρησιμοποιήσατε τελευταία φορά ένα app για να μάθετε κάτι;

Τα παιδιά έχουν ανάγκη από ένα κίνητρο ώστε να θελήσουν να συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα. Η πλατφόρμα Express DigiBooks  πρόσφερει στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν, σε ένα γνώριμο περιβάλλον: το ψηφιακό. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι τόσο η γενιά Z όσο και γενιά Αlpha έχουν ψηφιακή ‘ιθαγένεια’!

μαθήματα αγγλικών

Μέσα από την πλατφόρμα Express DigiBooks τα παιδιά:

  • απολαμβάνουν την διδασκαλία μέσα από ένα πλήθος παιχνιδιών, επιλέγουν το άβατάρ τους και φτιάχνουν ομάδες με τους συμμαθητές τους κερδίζοντας τρόπαια και πόντους.
  • συμπληρώνουν δραστηριότητες και ασκήσεις και λαμβάνουν απευθείας αξιολόγηση. Έτσι, οι μαθητές μπορούν να προσπαθήσουν, να αποτύχουν, και να προσπαθήσουν ξανά χωρίς να νιώθουν ενοχές και απογοήτευση για τυχόν λάθη.
  • μπορούν να καθοδηγήσουν και μόνα τους τη διαδικασία μάθησης, καθώς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επεξηγηματικά videο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους επαναλαμβάνοντας quiz.

Πραγματοποιήστε την παραγγελία σας απευθείας από το e-shop της Express Publishing, και επωφεληθείτε από την έκπτωση 20%, ενώ θα έχετε το βιβλίο στα χέρια σας εντός 2 εργάσιμων ημερών.

Express Publishing

Εκπαιδευτικά βιβλία αγγλικών για όλα τα levels

Περισσότερα άρθρα