avoceta concept store

Πώς θα αποκτήσει το παιδί σας οικολογική συνείδηση;

Οι άνθρωποι για να επιβιώσουμε, όπως και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί χρειαζόμαστε οξυγόνο νερό και πολλά άλλα στοιχεία τα οποία μας παρέχει η φύση. Συχνά, ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι για εμάς και για τη ζωή μας και έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο να της συμπεριφερόμαστε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Πόσο συχνά ακούμε την φράση η φύση μας εκδικείται; Μπορεί η φύση να μας εκδικηθεί όμως; Η εκδίκηση είναι ένα χαρακτηριστικό του ανθρώπου, που επιθυμώντας να καταλάβει τι συμβαίνει αλλά και να μην αναλάβει την ευθύνη του, δίνει τη φύση ανθρώπινα χαρακτηριστικά. 

Avoketa Concept Store

Διαβάστε επίσης

Περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Ο καθένας μας ατομικά, μπορεί να κάνει πολλά για να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα στον πλανήτη. Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι ουσιαστικά το σύνολο των φυσικών πόρων που χρειάζεται ο άνθρωπος για να παράγει όσα χρειάζεται, αλλά και τα απόβλητα τα οποία παράγει. Όλα αυτά μαζί έχουν ένα αποτύπωμα στο περιβάλλον, το οποίο παραμένει και συντελεί στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Μπορεί να φανταζόμαστε πως το αποτύπωμα του καθενός μας είναι πολύ μικρό, παρόλα αυτά εάν μπούμε στη διαδικασία να το υπολογίσουμε θα δούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ασήμαντο. 

Στην ψυχοθεραπεία, πάντα λέμε στους γονείς πως πρέπει να φροντιστούν πρώτα εκείνοι για να μπορούν να φροντίσουν το παιδί. Η μητέρα όλων μας είναι όμως η φύση. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να συμβάλλουμε στην φροντίδα της και για τη δική μας ζωή;

Avoketa Concept Store

Μείωση του πλαστικού

Τα τελευταία χρόνια, πολλές χώρες του κόσμου έχουν θορυβηθεί από την μόλυνση του περιβάλλοντος και έχουν προσπαθήσει να υιοθετήσουν τρόπους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον, όπως είναι η μη χρήση πλαστικής σακούλας και η μείωση χρήσης πλαστικού γενικότερα.

 

Αν κοιτάξουμε τα παιχνίδια των παιδιών μας, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι φτιαγμένο από πλαστικό. Εάν αυτά τα παιχνίδια χαλάσουν ή στην καλύτερη περίπτωση, εάν τα παιδιά μας μεγαλώσουν είτε θα τα πετάξουμε, είτε θα τα δωρίσουμε. Πάρα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πλαστικό ανακυκλώνεται και εγώ θα σας πω ναι ανακυκλώνεται αλλά μόνο μία φορά. Το πλαστικό επηρεάζει πολύ αρνητικά το οικοσύστημα μας και συγκεκριμένα σκοτώνει και τη θαλάσσια ζωή και πολύ συχνά καταλήγει ακόμα και στο πιάτο μας, μέσω της τροφικής αλυσίδας.

Avoketa Concept Store, Ξύλινα παιχνίδια

Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς ;

Αν παρατηρήσουμε, ως γονείς, πόσο πλαστικό καταναλώνουμε για τα παιδιά μας, καθημερινά, ίσως αντιληφθούμε και το πόσο μεγάλο είναι το δικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Φυσικά, υπάρχουν λύσεις και μας τις δίνει το Avoketa Concept Store. Πώς;

  • Περιορίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση πλαστικού και επιπλέον επιθυμούν, μαζί με τους γονείς να καλλιεργήσουν την οικολογική συνείδηση στα παιδιά. Με τα παιχνίδια που επιλέγουν επιθυμούν να προωθήσουν την κριτική σκέψη, την αυτονομία και τη δημιουργικότητα στα παιδιά.

 

  • Μία πολύ απλή και εύκολη λύση είναι να προσέχουμε τα παιχνίδια που αγοράζουμε στα παιδιά μας. Καλό θα ήταν αυτά να ήταν ξύλινα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό μπορεί να κομποστοποιηθεί ή να ανακυκλωθεί πολλές φορές. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα μειώσουμε το πλαστικό που αγοράζουμε, αλλά θα γίνουμε και πρότυπο για τα παιδιά μας, στα οποία θα καλλιεργήσουμε από μικρά οικολογική συνείδηση, η οποία θα τους επιτρέψει να έχουν πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από εμάς.  Έτσι έρχεται το Avoketa Concept Store, με μία ευρεία γκάμα ξύλινων και οικολογικών παιχνιδιών να μας δώσει λύσεις.

 

  • Μπορείτε να βρείτε επιπλέον, σχολικές τσάντες και αξεσουάρ από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, φυσικές πλαστελίνες και πολλά ακόμη προϊόντα.

 

  • Το κατάστημα διαθέτει βρεφικά είδη από οργανικό βαμβάκι.

Διαβάστε επίσης

Avoketa Concept Store

Το κατάστημα λοιπόν, που εμείς θα προτείναμε, είναι το κατάστημα “Avoketa Concept Store”, όπου μπορείτε να βρείτε παιδικά και βρεφικά είδη, είδη βάφτισης, παιχνίδια, είδη διακόσμησης, ρούχα, σαπούνια, αξεσουάρ, βιβλία και σχολικά είδη.

Avoketa Concept Store, Βρεφικά είδη

Η Avoketa είναι μια νέα πρόταση στην αγορά που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Η ιδέα γεννήθηκε από την αγάπη για δημιουργικά, πρωτότυπα, ποιοτικά και κυρίως οικολογικά προϊόντα για την οικογένεια . Στην Avoketa θα βρείτε επιλεγμένα προϊόντα από καταξιωμένες αλλά και ανερχόμενες εταιρίες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Το φυσικό της κατάστημα δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις αρχές του εκπαιδευτικού συστήματος Reggio Emilia, που εμπνέεται από τις αρχές της αρχιτεκτονικής για ένα καλαίσθητο και αρμονικό περιβάλλον.

Το φυσικό κατάστημα Avoketa Concept Store, Λεωφόρος Παπανικολάου 144 , Πεύκα Θεσσαλονίκη

Πίσω από το Avoketa Concept Store συναντάμε  δύο αδερφές , την Χρύσα και την Όλγα, που έχουν δραστηριοποιηθεί με παιδιά, η καθεμία με τον δικό της τρόπο. Η μία μητέρα ενός κοριτσιού και συνιδιοκτήτρια εταιρίας χειροποίητων προϊόντων και η άλλη Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας, με πολυετή εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού. Έχοντας εμπνευστεί από τα ίδια τα παιδιά, κύριο μέλημά τους είναι να τους προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες παιχνιδιού, μέσα από τα είδη τους.

Avoketa Concept Store

Λεωφόρος Παπανικολάου 144

57010 Πεύκα

Θεσσαλονίκη

2313 094200

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

BSc, MSc Ψυχολογία

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης   Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα