Τι είναι η Ρυθμική Γυμναστική & γιατί να ξεκινήσει το παιδί μου

Η Ρυθμική Γυμναστική είναι ένα άθλημα που συνδυάζει το μπαλέτο και το μοντέρνο χορό. Θεωρείται ιδανικό άθλημα για κορίτσια μικρής ηλικίας, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν αρμονία, χάρη και έκφραση στην κίνησή τους.

Τα κορίτσια εκτελούν ασκήσεις με συνοδεία μουσικής, ελεύθερα ή με χρήση οργάνων της ρυθμικής (μπάλα, σχοινάκι, στεφάνι, κορδέλα, κορίνες ).

Είτε ασχοληθούν σε επίπεδο μαζικού είτε σε επίπεδο πρωταθλητισμού, τα οφέλη είναι πολλά:

   • Μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους και να το κινούν με χάρη
   • Αποκτούν ισορροπία, ευλυγισία, συντονισμό κινήσεων
   • Καλλιεργούν αρχές και αξίες που θα τις ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή
   • Κοινωνικοποιούνται
   • Πειθαρχούν και συνεργάζονται

Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα κορίτσι Ρυθμική είναι 4 ετών, σε μαζικό όμως επίπεδο σε όποια ηλικία επιθυμεί. Σε αγωνιστικό επίπεδο απαιτούνται πολλές ώρες προπόνησης για να αποκτήσουν τη συνολική τεχνική και εκφραστικότητα. Σε μαζικό όμως επίπεδο τρεις φορές την εβδομάδα είναι ιδανικά. Οι ικανότητες που αποκτούν τα κορίτσια από τη Ρυθμική Γυμναστική θα τις συνοδεύουν σε ό,τι άθλημα και να ακολουθήσουν, γιατί θα έχουν μάθει πειθαρχεία στο σώμα και το νου.

Ρέα Σωτηροπούλου

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Αρμονία και Κίνηση , Τ. Φιλήμονος 9, Αθήνα

Ονομάζομαι Ρέα Σωτηροπούλου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών με ειδικότητες Ρυθμική Γυμναστική και Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς. Είμαι κάτοχος διπλώματος Pilates (I.O.P.P.) και YOGAWORKS 200h . Έχω εργαστεί σε ιδιωτικά και δημοτικά γυμναστήρια ,σε αθλητικούς συλλόγους και σε σχολεία. Το 2019 ίδρυσα το δικό μου χώρο την ¨Αρμονία και Κίνηση¨ μέσα στον οποίο καταθέτω τη γνώση, την εμπειρία και την αγάπη μου για την άσκηση.

 

Περισσότερα άρθρα