Παιχνίδια για βρέφη 0-12 μηνών: Τι να επιλέξω για το μωρό μου;

Επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας. Για εννέα μήνες, κάνατε μαζί ένα όμορφο ταξίδι και τώρα αναζητάτε να φτιάξετε έναν κόσμο για το μωρό σας, ώστε να του προσφέρετε όσα περισσότερα μπορείτε. Ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς νέους γονείς, είναι τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουν τα πρώτα παιχνίδια για το μωρό τους. Καθώς υπάρχει πληθώρα με παιχνίδια για βρέφη 0-12 μηνών, το ερώτημα είναι «πώς θα επιλέξω τα καλύτερα για το παιδί μου»;

Η συμβολή των παιχνιδιών στην ανάπτυξη των παιδιών

Σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί πως το παιχνίδι ενισχύει την αύξηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου, εγκαθιστώντας  καινούριες νευρωνικές συνάψεις και κυκλώματα. Τα παιχνίδια, ενισχύουν τη φαντασία των παιδιών, την αντίληψη τους, την ικανότητα προσαρμογής τους σε νέες συνθήκες και την συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Καθώς το παιδί αναπτύσσεται, αλλάζει και το παιχνίδι του. Από το πρώτο παιχνίδι αλληλεπίδρασης με τους φροντιστές στη βρεφική ηλικία, προς το πρώτο του μπουσούλημα, το παιδί μεγαλώνοντας επιλέγει το αυτόνομο παιχνίδι, μέσα από την εξερεύνηση του περιβάλλοντός του.

Η επιλογή των κατάλληλων παιχνιδιών γίνεται τόσο ανά το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού, όσο και από την ηλικία. Ο στόχος είναι να επιλέγονται τα κατάλληλα παιχνίδια, ώστε να εξελιχθεί συναισθηματικά, αλλά και αναπτυξιακά.

Με τι κριτήριο να επιλέξω τα πρώτα παιχνίδια του μωρό μου;

Το βρέφος, κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του, ξεκινάει και αναπτύσσει τις αισθήσεις του. Χρησιμοποιεί την αφή, την όραση, την ακοή, τη γεύση και την όσφρηση ως μέσα για να ανακαλύψει το περιβάλλον. Κάτι λοιπόν που προβληματίζει τους γονείς, είναι η επιλογή των πρώτων παιχνιδιών! Ποια είναι τα κατάλληλα; Πώς θα τα επιλέξω; Θα βοηθήσουν το μωρό μου;

Κατανοώντας τη δυσκολία αυτή, σε συνεργασία με το kopeli.gr, προτείνουμε για εσάς τα κατάλληλα παιχνίδια για βρέφη 0-12 μηνών, για τις πρώτες αισθητηριακές αναζητήσεις του μωρού σας.

Το κοινό κριτήριο επιλογής είναι τα μαλακά παιχνίδια, με ζωντανά χρώματα και μαλακά υφάσματα, που προσκαλούν το μωρό να τα επεξεργαστεί και έχουν ως συνέπεια να ενισχύουν το βλέμμα, την ακοή και την αφή του.

Διαβάστε επίσης

Ποια είναι τα κατάλληλα παιχνίδια για βρέφη 0-12 μηνών, που προτείνουμε & μπορείτε να τα βρείτε στο kopeli.gr;

  • Υφασμάτινες μπάλες και γεωμετρικά σχήματα
Βρεφική Μπάλα Δραστηριοτήτων Noukie's
  • Μαλακά Υφασμάτινα Ζωάκια
Βρεφικό Παιχνίδι Flip Flap Dragon Lamaze
  • Βιβλία από ύφασμα με έντονα χρώματα
Βιβλιαράκι δραστηριοτήτων με κρίκο οδοντοφυϊας Louise Lilliputiens
  • Κουδουνίστρες – Παιχνίδια που κάνουν ήχους
Βραχιόλι Κουδουνίστρα Marius Lilliputiens
  • Κρεμαστά αντικείμενα στην κούνια
Μουσικό Μόμπιλε Φάλαινες και Αρκούδες Jabadabado
  • Βρεφικό γυμναστήριο με πάνινα αξεσουάρ, ήχους και έντονα χρώματα
Βρεφικό Γυμναστήριο Ben το Αρκουδάκι Sterntaler
  • Μασητικά αντικείμενα
Σετ Μασητικοί Κύβοι Tikiri
  • Παιχνίδια νερού
Παιχνίδι Νερού Κροκόδειλος Wind-Up Canoe Legler

tokopeli.gr γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες των παιδιών μας, αποδέχεται την πρόκληση για την επιλογή του κατάλληλου παιχνιδιού και θέτει ως στόχο την ανάδειξη των ποιοτικών και σωστών παιχνιδιών ως μέσο δημιουργίας, χαράς, φαντασίας και εξέλιξης!

tokopeli.gr

Κροκιδά Σ. 57

73133, Χανιά Κρήτη

+30 2821058355

info@tokopeli.gr

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου
Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)
Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044
mariafounda.com

Περισσότερα άρθρα